Bo Lundqvist's bilar

Dodge 440 - 1963

 

Information om bilen:

 

EAO 247 - Dodge 440 V-8 Sedan

 

Motor  V-8 big block med 5.2 lit slagvolym och i detta utförande 230 hk 1/1 1963 registrerades bilen för första gången och köptes då av fru Ellen Steen och kördes av  en av Getingeverkens anställda Valter Johansson, och användes även som direktionsbil på Getingeverken.

 

Vad som hände under åren fram till 1973, då bilen avregistrerades, är fortfarande lite oklart, den hamnade hos dåvarande Hidgårds bilverkstad, och efter detta ställdes den i en lada i Boarp där jag kom över den. Bilen hade då stått i ladan i ca 25 - 28 år, som kuriosum kan nämnas att med nytt batteri  samt 5 liter bensin startade motorn omedelbart!!  Tala om kvalitet.

 

2001 började “ renoveringen “ vilket innebar att återställa den till det skicket den befann sig i när den avregistrerades, bilen hade då endast gått ca 8000 mil. I dag är bilen i exakt det skick som när den användes av Getingeverken / Fru Steen. Detta innebär att endast  innermattan och servo är utbytta , och att den är omlackad med originallack, i övrigt är allt originaldelar till och med kylarslangarna är de ursprungliga än idag.

 

Bilen är till salu!

bosse@abrakeri.se